Zo maak jij van je natte kelder een thuisbioscoop

Droom jij van je eigen thuisbioscoop, maar heb je in huis vrijwel geen ruimte meer over? Denk dan eens aan het omtoveren van je kelder tot bioscoop. De donkere ruimte geeft direct dat perfecte bioscoopgevoel. Maar bij het ombouwen van je kelder tot bioscoop, zijn er wel een aantal belangrijke punten die niet vergeten mogen worden. Wat die dingen zijn, bespreek ik in dit artikel. 

Is je kelder waterdicht?

Heb je weleens lekkage in je kelder? Dan is het misschien niet zo slim om zomaar wat stoelen en banken in de kelder te zetten. De kelder staat al bekend als een vochtige ruimte en kan snel te maken hebben met lekkages. Wanneer dit vocht in jouw meubels gaat trekken, dan wordt het al snel een vieze bedoening. Dat romantische beeld van jouw thuisbioscoop verandert dan in een soort horrorfilm. Het is daarom heel belangrijk dat de afdichting van jouw kelder goed geregeld is. Je kelder afdichten kun je in principe prima zelf doen, zeker als je hiervoor een compleet kelderafdichtingen pakket koopt. Deze is onder andere te bestellen bij: https://www.remmerswebshop.nl/.

Stroom, licht en ventilatie 

Een bioscoop zonder televisie of beamer is geen bioscoop, je zult dan ook stroom nodig hebben in je kelder. Heb je dit op dit moment nog niet, zorg dan dat dit wordt aangelegd voor je verder gaat met de inrichting van je kelder. Niet alleen is stroom handig voor de televisie, maar ook voor verlichting. Een bioscoop mag dan wel donker zijn als de film aanstaat, maar je wilt voor en na de film wel gewoon kunnen zien waar je loopt. Zorg daarom voor sfeervolle verlichting. 

Ook is het belangrijk dat er een aangename temperatuur in de kelder hangt. Een kelder kan misschien heel snel koud of juist warm worden. Zorg dat je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt, waardoor de kelder op de juiste temperatuur blijft. Hierdoor kun je echt dat lekkere bioscoopgevoel ervaren. 

De inrichting van jouw thuisbioscoop

Wanneer de basis voor jouw thuisbioscoop klaar is, kan het inrichten beginnen.
Voor de ondergrond van je bioscoop wil je echt vloerbedekking gebruiken. Hierdoor is de akoestiek in de ruimte het beste. Zorg verder uiteraard voor een goede televisie en een paar zitplekken. Deze zitplekken kunnen bestaan uit officiële bioscoopstoelen, maar kunnen ook gewoon een paar lekkere banken zijn. Wil je niet steeds naar boven moeten lopen voor wat drinken en eten? Maak dan je eigen popcorn corner, waar je wat snacks bewaard en een koelkast hebt staan met koude drankjes.