Fauteuils in alle soorten, maten en kleuren die je maar wilt

Fauteuils zijn niet alleen prachtige en comfortabele stoelen, maar je kunt ook kiezen uit verschillende soorten, maten en kleuren. Daar kom je ook achter als je op zoek gaat naar een mooie fauteuil. Wij snappen dat je keuzestress kunt ervaren, maar dat is nergens voor nodig. Wij zijn er om je te helpen. In onze blog zetten we dan ook de verschillende soorten fauteuils voor je op een rijtje.

Wat is het verschil tussen een stoel en een fauteuil?

Er zit een groot verschil tussen een stoel en en een fauteuil. Fauteuils zijn in de basis luxueuzer en mooier afgewerkt dan een stoel en dat zorgt logischerwijs voor een veel mooiere uitstraling. Maar een fauteuil biedt ook zonder twijfel meer zitcomfort, omdat het zitvlak sowieso al een stuk breder is. Doorgaans hebben ze ook altijd comfortabele armleuningen. Stoelen met armleuningen zijn er ook, maar die bieden toch bij lange na niet het zitcomfort van wat een fauteuil wel kan bieden. Welke verschillende fauteuils zijn er te koop? Wij zetten de modellen voor je op een rijtje.

Vaste model fauteuils

Vaste fauteuils zijn de modellen die het vaakst worden gekozen en het is een model dat je eenmalig neerzet en dan ook niet meer verplaatst. Natuurlijk kun je de fauteuil altijd verplaatsen als dat nodig is, maar ze hebben bijvoorbeeld geen zwenkwielen. Vaste fauteuils zijn in de basis robuuste modellen en bieden ook een optimaal zitcomfort. Je hebt ook een ruime keuze uit uiteenlopende soorten stof en kleuren terwijl je ook keuzes kunt maken in de soort poten die onder de fauteuil worden geplaatst.

De relaxfauteuil voor na een dag hard werken

De naam van de relaxfauteuil verklapt al een beetje waar deze fauteuils voor zijn bestemd. Als we ze vergelijken met de traditionele fauteuil biedt een relaxfauteuil veel meer mogelijkheden om in te zitten of zelfs te liggen. Onderdelen, zoals het voetendeel, de armleuningen en de rugleuning zijn eenvoudig te verstellen waardoor je de fauteuils in iedere gewenste stand kunt zetten. Bij een relaxfauteuil kun je ook kiezen voor zowel een elektrisch model als een model die je handmatig kunt verstellen. Het spreekt voor zich dat de elektrische fauteuils wel iets prijziger zijn. 

Loveseat is immens populair

Een loveseat is eigenlijk een zitmeubel dat tussen een traditionele fauteuil en een 2-zits bankstel in zit. Je kunt er dus ook met twee personen in zitten en als je er alleen in gaat zitten heb je meer ruimte en meer zitcomfort. Ondanks dat deze modellen flink wat ruimte in beslag nemen zijn ze nog altijd immens populair. En ook loveseats kun je in verschillende kleuren kiezen. Ook heb je keuze uit de materialen waarvan een loveseat wordt gemaakt. Zo kun je altijd wel een model vinden die goed in je interieur past.

Sta-op fauteuils voor mensen die moeilijk ter been zijn

Voor mensen die slecht ter been zijn, medische klachten hebben of last hebben van hun gewrichten, biedt de sta-op fauteuil uitkomst. Deze fauteuils zijn speciaal voor deze mensen gemaakt en ze gaan langzaam omhoog en ze kantelen iets, zodat iemand makkelijker kan opstaan. Deze fauteuils worden door een elektrische motor aangedreven en hierin kun je kiezen voor een stoel die op een accu of op stroom werkt. Logischerwijs moet je het model dat op een accu werkt regelmatig opladen. Ook bij sta-op fauteuils heb je voldoende keuze uit modellen, maten en kleuren en je kunt ook kiezen van welke materialen de stoel wordt gemaakt.